‘Prometheus’

I dag kom det frem at også Charlize Theron vil medvirke, sammen med Noomi Rapace, i den kommende ‘Alien’ prequel som de seneste forlydender siger vil komme til at hedde ‘Prometheus’. Filmen, som forventes at få premiere om godt et år, skulle ligge meget langt fra de foregående fire Aliens film. At Ridley Scott tør at give sig i kast med at lave en film der foregår før en af hans egne absolut største succeser ‘Alien’ er i sig selv modigt nok og en film som enhver fan af ‘Alien’ og ‘Aliens’ (som jo blev instrueret af James Cameron) ser frem til med lige dele frydefuld forventning og frygt – altså frygt for at det bliver en eklatant fiasko. Så umiddelbart lyder det yderst interessant at denne film komme til, i handlingen, at ligge langt fra de andre film i kvintetten.

Ind på scenen træder så disse to skuespillerinder. Om en af disse skal have en rolle som en slags Ripley (Sigourney Weaver) vides ikke, omend det forlyder at Noomi, skal spille en forsker af en art – i det hele taget er der ikke ret mange, hvis nogen overhovedet, der ved noget om hvad filmen kommer til at handle om. Mange, som åbenbart ikke ved noget om film, har været hurtige til at sige at Theron nu er en del af castet til filmen, skyldes at de (jeg går ud fra at “de” refererer til producerne) havde brug for en flot dum blondine i filmen.

Her knækker filmen så, om jeg så må sige. At beskylde Miss Theron for at være køn, kan jeg godt gå med på, men at påstå at hun er dum, er for … dumt. Hun er da netop en af de kvinder der går 100% ind i (nogle af) sine roller. Her tænker jeg naturligvis især på ‘Monster’, hvor hun i flere måneder op til filmoptagelserne havde studeret hovedpersonen i filmen og rent faktisk havde forsøgt at leve som hende, så i filmen spillede kun ikke ‘Monster’, hun var blevet til et monster. Grim, ond og brutal! Theron modtog da også en Oscar i 2004 for sin præsentation i filmen.

Så efter min mening, vil Charlize Theron absolut kunne gøre en god figur i en ‘Alien’ prequel. Med hensyn Noomi Rapace, er jeg dog lidt mere tvivl. Hun var god i ‘Mænd der hader Kvinder’, mens efterfølgerne var så ringe, at jeg har lidt svært ved at vurdere hendes præsentation – men det var nok mere instruktørens skyld, at de to efterfølgere reelt ikke var værd at se. Senest er det så også kommet frem at også Angelina Jolie er kommet på rollelisten. Så masser af stærke kvinder – vi mænd kan vel lige så godt se det i øjnene, vi er ved at blive kørt ud på et sidespor ;-).

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i At the Movies, Dansk. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s