Unknown

Eller ‘Unknown Identity’ som de danskere undersættere synes den skulle hedde, er på papiret og ifølge IMdb en rigtig god film, men jeg blev ikke ikke overbevist her i aften i Imperial. Bevares Liam Neeson og Diane Kruger gør da en hæderlig indsats, men jeg sad bare tilbage med en følelse af at jeg har set det hele før – i en bedre ‘udgave’. Det er måske ikke helt fair at drage Hitchcock, Cary Grant og ‘North By Northwest’ (Menneskejagt) ind og sammenligne de to film, men faktum er at der en hel del lighedspunkter mellem dem. Hitchcock var bare så meget bedre end instuktør, og Grant og Saint var bare så meget bedre skuespillere. Naturligvis var også kemien mellem de to sidstnævte så udsøgt at Hitchcock var i stand til at skabe nogle fantastiske, og til tider stærkt erotiske scener mellem de to, uden at man på noget tidspunkt så et stykke nøgent hud.

Nå tilbage til ‘Unknown’. Dr. Harris (Neeson) ankommer til Berlin sammen med sin kone for at deltage i en konference, der har til fomål at stoppe al sult i hele verden, en gang for alle. Da de ankommer til hotellet, opdager Dr. Harris at han har glemt sin vigtigste mappe i lufthavnen, så han springe på den første taxi. Desværre er der en ladvogn foran dem der taber et køleskab, hvilket resulterer i at Neesons taxi, med kvindelig den chauffør (Kruger) kører i flodens iskolde vand.

Da Neeson fire dage senere vågner på hospitalet, er der noget der er riv rav ruskende galt. Hans kone kender ham ikke, han er ikke den han troede han var, ingen kender ham rent faktisk, kort sagt, alt er kaos. Her følger så en (hæderlig) biljagt, et par overfald, et par mord, et kvart hotel der springer i luften samt en masse andre mere eller mindre sandsynlige hændelser…

Til dem der kan lide happy endings, opylder denne film til fulde dette – trods ovennævnte totale kaos, som det, selvfølgelig viser sig at der er en slags mening med!

Tre små stjerner, ud af seks, kan jeg max strække mig til.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i At the Movies, Dansk. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s