Edge of Tomorrow

Mayor Cage (Tom Cruise) ankommer fra USA til London hvor han, som observatør, skal deltage i UDFs (United Defence Force) afgørende slag mod the Mimes, nogle megagrimme og superhurtige aliens, som er ved overtage Europa. UDF er sikre på at de er ved at have overtaget i kampen, så russerne og kineserne er på vej fra øst, skandinaverne fra nord og så naturligvis Englænderne fra vest, som, med amerikanernes hjælp, vil indsætte deres styrker ved nordmandiets kyst. En styrke der består af tusindevis af tungtbevæbnede exoskeleton-klædte tropper, som ankommer i den allernyeste generation helikoptere og er mere end klar til at give Mimikerne (som de bliver kaldt på dansk) en røvfuld.

eot4

Cage har kun befundet sig på engelsk grund i få minutter, før end alt går galt for ham. Det korte af det lange er at Cage, meget mod hans vilje, kommer til at deltage med resten tropperne direkte i frontlinjen. Før han drager afsted i kamp, bliver han dog gjort opmærksom på den soldaten Rita (Emily Blundt), som har opnået mytisk status, fordi hun er den soldat der  øjensynligt næsten er kommet under huden på Mimikerne og måske har koden til hvordan de endeligt kan besejres.

Da landgangen skal til at begynde, går tingene for alvor galt. Indenfor få minutter er alle fra Cages kompagni slået ihjel. Cage når lige at møde Rita, før han også, og hun, selv bliver sprængt i stumper og stykker…

“Live. Die. Repeat.”, som filmens tagline siger! Jeg siger ikke mere om filmens handling her. Men hvis man godt kan lide lidt seriøs krigsaktion, uden for mange pauser til at tænke over hvor implausibel filmens handling egentlig er, så er man definitivt ikke gået galt i byen. Der bliver smadret aliens og soldater til den helt store guldmedalje. Det er fuldt skrald på Imperials Dolby Atmos lydsystem og 3D-effekterne er såmænd også OK. Dog er det i denne film, som med stort set alle 3D-film jeg har set, at efter 20 minutter har jeg egentlig glemt alt  3D-halløjet. Så for min skyld kunne de egentlig godt droppe 3D, men må meget gerne beholde Dolby Atmos, da det gør langt mere for filmen, i mine øjne/øren!

Det skal da indrømmes at jeg blev ret så meget grebet af effekterne, at jeg ikke lagde voldsomt meget mærke til hverken Cruises eller Blundts skuespil, men kan kan da konstatere af Emily stadig ser top-nuser ud 🙂 Bill Paxton og Brendan Gleeson var også med, og den udmærkede Irske skuespiller (Gleeson), var måske i virkeligheden den der gjorde det bedst? Nuvel, jeg var temmelig godt underholdt i de to timer filmen varerede. Fire store stjerner fra jeres favoritanmelder 🙂

subscribesubscribesubscribesubscribenon-checknon-check

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i At the Movies, Dansk og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s