Bento

Jeg har været hos Bento mange gange, over 50. Det er et sted jeg altid vender tilbage til. Kvaliteten er høj og ligeså er prisen. Men man føler sig uhyre velkommen i den lille familiedrevede restaurant … vel og mærke drevet af tre generationer af en japansk familie. Bento ligger centralt, kun et par hundrede meter fra Hovedbanegården, i en sidegade til Istedgade. Samtidig ligger restauranten kun 5-6 minutter på gåben fra Imperial Biografen, så det er oplagt som før-biotur-restaurant 🙂

thumb_600

Det er altid en oplevelse at besøge Bento. Værten Ito er superflink, han er altid smilende og er som oftest god for en sjov bemærkning. Uki og Uki, som jeg mener at værtinderne hedder, er også uhyre flinke og servicemindede. Når man har får sine pladser, er det første man får, en brænden varmt lille håndklæde som man kan bruge til at friske sig selv op med. Bagefter får man en potteful rygende varm grøn te samt nogle snacks, i form af lune og letsaltede edamame bønner med bælg. Disse ting får man uanset hvad men sidenhen måtte bestille, og man kan altid få mere te.

Denne gang bastille vi en Big Double, som består af 26 pænt store stykker yderst delicat sushi. 26 stykker lyder ikke af så voldsomt meget, men med Misosuppen som følger med, bliver man fint mæt. Men ikke overmæt, hvilket man jo ikke skal være hvis man vil spise som en japaner :). Prisen for menuen er DKK 460,-, og det er ikke er så galt, den ypperlige kvalitet taget i betragtning. Vi valgte soft drinks til menuen i dag, nemlig Ramune (udtales Ramle), som koster DKK 30 pr flaske. Der er tale om Japans ældste soft drink (introduceret i 1876 – hvilket gør at den er 10 år ældre end Coca-Cola). Ramuneflasken her et ret så unikt design og måden flasken åbnes på er endnu mere unik (læs mere om Ramune på Wikipedia).

Som antydet, er Bentos sushi super frisk, yderst delicate og flot præsenteret. Man kan også bestille sushi, maki o.s.v. a la carte samt samt et lille udvalg af supper, salater og skøn makunouchi (hvis man ikke kan lide fisk). Der er derimod ingen desserter, men når man tænker på hvor lækker deres sushi er, kan man sagtens klare sig uden. Bento har også en lille cocktail bar som har åben indtil midnat (køkkenet lukker  22:00). De serverer flere lækre japanske cocktails, med japansk sprut i. Der er temmelig meget krudt i flere af dem, så bartenderen advarer klogeligt om at man ikke bare skal tylle dem ned, hvis man vel og mærke ønsker at benene ikke skal sparkes væk under en!

Hvad skal jeg sige? hvis du besøger København, skal du også besøge Bento! Så enkelt er det. Og du vil du ikke komme til at fortryde det … hvis du altså kan lide sushi 🙂

Web Site: http://www.uki.dk/

(P.S. Bento plejer at holde ferie i oktober, således også i år. De lover dog at have udviklet nogle spændende nyheder når de er tilbage igen i starten af november)

55° 40′ 16.83” N 12° 33′ 40.98” E

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Dansk, FilmFood og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s